در ساخت ساختمانها از مصالح ساختمانی متنوعی استفاده میشود هرکدام از این مصالح ویژگیها، مزایا و معایب خود را دارند. انتخاب مصالح ساختمانی مناسب امری مهم است که علاوهبر دانش به تجربه نیز نیاز خواهد داشت. یکی از مواردی که در سالهای اخیر در این زمینه بسیار مورد توجه قرار گرفته یونولیت است. در ادامه علاوهبر آشنایی با این ماده ارزشمند و مفید، کارایی و انواع آن را نیز را بررسی خواهیم کرد.
زمان تقریبی مورد نیاز برای مطالعه این مقاله: ۷ دقیقه
یونولیت چیست؟
یونولیت یا پلاستوفوم مادهای سبک بوده که در بستهبندی و عایقکاری کاربرد دارد. این ماده متخلخل عایق گرما و رطوبت است و در کشورهای دیگر عموما با نام EPS شناخته میشود. در حقیقت یونولیت نوعی پلیمر سفید رنگ بوده که در برابر انتقال رطوبت، صدا و دما مقاوم است. ماده اولیه یونولیت استایرن نام دارد که از فرایندهای پتروشیمی تهیه میشود. پلیاستیرن در سال ۱۸۳۹ توسط ادوارد سیمون کشف گردید و در سال ۱۹۵۹ به وسیله کمپانی کوپر پلیاستایرن انبساطی تولید شد. اگرچه بیش از چندین دهه است که یونولیت کشف شده اما در دو دهه اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته و در صنایع مختلفی خصوصا صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد. یونولیت دارای ویژگیها، قابلیتها و مزایای خاصی بوده بههمین دلیل کاربردهای متعددی در بخشهای مختلف ساختمان دارد.
یونولیت ساختمانی چه کاربردهایی دارد؟
یونولیت یکی از مصالح ساختمانی است که در سالهای اخیر مورد توجه سازندگان قرار گرفته است. یونولیت سقفی و یونولیت دیواری توانسته به عنوان جایگزینی مطمئن برای بلوک سیمانی، بلوک آجری، بلوک سفالی و بسیاری دیگر از مصالح ساختمانی باشد. از یونولیت به شکلهای مختلف در بخشهای گوناگون ساختمان استفاده میشود. یونولیت در ساخت سقف و دیوار، عایقبندی ساختمان و حتی دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان کاربرد خواهد داشت. البته باید این نکته را در نظر داشت که ویژگیها و نقاط قوت یونولیت سبب افزایش استقبال عمومی این ماده در میان سازندگان و حتی انبوهسازان شده است.
انواع یونولیت ساختمانی
اشاره کردیم که یونولیت در ساخت و ساز بنا کاربردهای متنوعی دارد. برای آشنایی بیشتر با کاربرد یونولیت در مصالح ساختمانی، ابتدا با انواع یونولیت آشنا شده و سپس به بررسی ویژگیها و کاربردهای هر یک از آنها میپردازیم.
-
یونولیت فشرده
-
یونولیت سقفی استاندارد
-
یونولیت دیواری
-
یونولیت تیرچه کرومیت
برای مطالعه بیشتر:تولید کننده ی بونولیت سقفی
مزایای استفاده از یونولیت در ساخت و ساز
یونولیت ساختمانی ویژگی و مزایای زیادی دارد از این رو در میان سازندگان از سایر مصالح ساختمانی مانند آجر، بلوک سیمانی و بلوک سفالی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
-
کاهش میزان نیاز به مصالح، تنها با جایگزنی یک بلوک یونولیتی بجای 10 بلوک سفالی
-
یونولیت سبب صرفهجویی در مصرف بتن و تیرچه می شود
-
عدم نیاز به رابیتس کاری به دلیل وجود شیار در قسمت انتهایی بلوک یونولیتی
-
عدم ایجاد ضایعات در همه مراحل از تولید تا حمل و نصب
-
کاهش هزینه حملونقل با استفاده از یونولیت در ساختمان سازی
-
افزایش سرعت ساخت سقف با یونولیت سقفی
-
صرفهجویی در مصرف آب
-
این مصالح ساختمانی سبب کاهش وزن سقف و ساختمان می شوند
-
به حداقل رساندن خطرات ناشی از پرتاب و سقوط مصالح در زمان زلزله با استفاده از یونولیت
-
یونولیت سبب جلوگیری از نفوذ گرما، سرما، رطوبت و صدا می شود
-
مقاومت در برابر آتش البته در مدلهای استاندارد
-
عدم ایجاد دود در زمان آتشسوزی و سوختن (البته در پلاستوفوم استاندارد)
-
پلاستوفوم سبب کاهش مصرف آهنآلات و فولاد می شود
-
کاهش هزینههای قالببندی با استفاده از پلاستوفوم
برای دریافت قیمت یونولیت سقفی و یونولیت دیواری و خرید مصالح ساختمانی تماس بگیرید
چرا یونولیت عایق کننده مناسبی است؟
در زمان سرد شدن هوا یکی از بهترین و اولین کارهایی که همه ما انجام میدهیم پوشیدن لباسهای بافتنی است. عملکرد یونولیت در برابر انتقال حرارت از لحاظ علمی دقیقا مشابه همان ژاکت است. یونولیت میتواند هوا را درون خود به دام انداخته و از این طریق از انتقال دما و هدر رفت انرژی جلوگیری نماید. همین مکانیسم و عملکرد سبب شده است یونولیت گزینهای مناسب برای عایقکاری ساختمانها باشد. اهمیت عایقبندی ساختمان یکی از دلایل مهمی است که سازندگان و فعالان این حوزه را نسبت به جایگزینی مصالح ساختمانی سنتی مانند بلوک سفالی، بلوک
سیمانی و سفال سقفی با پلاستوفوم، ترغیب کرده است.
برای مطالعه بیشتر: انواع سقف های جدید ساختمانی
اندازه یونولیت ساختمانی
بهطور کلی یونولیتها در هر اندازهای قابل سفارش خواهد بود اما برای کاربردهای مشخص استاندارهایی وجود دارد. اندازه استاندارد انواع یونولیت ساختمانی در زیر آورده شده است.
-
یونولیت تیرچه فندوله یا بتنی
دارای طول 2 متر، عرض 50 سانتی متر، ارتفاع 20 و 25 سانتیمتر است.
-
یونولیت تیرچه کرومیت یا فلزی
دارای یک تا دو متر طول، 65 سانتیمتر عرض و 20 تا 25 سانتی متر ارتفاع است.
-
فوم سقفی پیش تنیده
دارای طول 2 متر و عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 15 سانتیمتر است.
-
یونولیت حفرهدار
دارای طول 110 سانتیمتر و عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 25 سانتیمتر است.
برای مطالعه بیشتر: شاسی تیرچه
قیمت یونولیت ساختمانی
همانطور که بررسی کردیم یونولیت ساختمانی انواع گوناگونی دارد بنابراین بدیهی است که قیمتهای مختلفی برای انواع مختلف این مصالح ساختمانی پرکاربرد وجود داشته باشد. از سوی دیگر بهطور مثال بلوک سقفی که جایگزینی مناسب برای سفال سقفی است، در ابعاد و اندازههای مختلف بر اساس تراکم یونولیت با قیمتهای متفاوتی به فروش میرسد. البته این نکته بسیاز حائز اهمیت است که در زمان خرید توجه به کیفیت و استاندارد محصول ضروری خواهد بود. جایگزینی یونولیت سقفی و دیواری EPS با بلوکهای سفالی و سیمانی در سقفها و دیوارها با یونولیت در پروژههای انبوهسازی ساختمان، بهینهسازی هزینهها را نیز به دنبال خواهد داشت چرا که قیمت یونولیت سقفی و دیواری، کمتر از بلوک های سفالی و سیمانی می باشد.
خرید یونولیت ساختمانی
برای ثبت سفارش و خرید یونولیت ساختمانی در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم تماس بگیرید.
یونولیت ساختمانی شوش، یونولیت ساختمانی اندیمشک، یونولیت ساختمانی دزفول، یونولیت ساختمانی شوشتر، یونولیت ساختمانی مسجد سلیمان، یونولیت ساختمانی لالی، یونولیت ساختمانی اندیکا، یونولیت ساختمانی ایذه، یونولیت ساختمانی باغ ملک، یونولیت ساختمانی قلعه تل، یونولیت ساختمانی رامهرمز، یونولیت ساختمانی ماهشهر، یونولیت ساختمانی بهبهان، یونولیت ساختمانی امیدیه، یونولیت ساختمانی ماهشهر، یونولیت ساختمانی سربندر، یونولیت ساختمانی آبادان، یونولیت ساختمانی خرمشهر، یونولیت ساختمانی شادگان، یونولیت ساختمانی سوسنگرد، یونولیت ساختمانی هویزه، یونولیت ساختمانی حمیدیه، یونولیت ساختمانی هندیجان، یونولیت ساختمانی گتوند، یونولیت ساختمانی باوی، یونولیت ساختمانی اهواز، یونولیت ساختمانی خوزستان
یونولیت سقفی چیست؟
یکی از پرکابردترین و اصلیترین انواع یونولیت که در سالهای اخیر مورد توجه سازندگان قرار دارد یونولیت سقفی است. این ماده که جایگزین سفال سقف شده است مزیتهای فراوانی دارد. بزرگترین مزیت استفاده از یونولیت سقفی بهجای سفال سقف یا بلوک سفالی، سبکسازی و کاهش وزن ساختمان است. استفاده از یونولیت سقفی منجر به کاهش چشمگیر استفاده از بتن و در نتیجه کاهش هزینهها خواهد شد. علاوهبر این از آنجایی که یونولیت سقفی در برابر حرارت و رطوبت عایق است، از هدر رفتن انرژی در ساختمان نیز جلوگیری خواهد کرد. با توجه به این موارد و همچنین ویژگیهای کلی فوم و یونولیت میتوان یونولیت سقفی را بهترین محصول در ساخت سقف انواع ساختمان دانست، همچنین قیمت یونولیت سقفی بسیار ارزان تر از بلوک آجری، سفالی و سیمانی می باشد.
یونولیت سقفی هم مانند سایر انواع یونولیت در ابعاد، اندازه و وزنهای مختلف تولید میشود. اصولا دانسیته یونولیت سقفی استاندارد بین ۷ تا ۸ کیلوگرم بر متر مکعب است.
برای مطالعه بیشتر: قیمت خرید یونولیت سقفی
خرید یونولیت سقفی
برای ثبت سفارش و خرید یونولیت سقفی در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم تماس بگیرید.
یونولیت سقفی شوش، یونولیت سقفی اندیمشک، یونولیت سقفی دزفول، یونولیت سقفی شوشتر، یونولیت سقفی مسجد سلیمان، یونولیت سقفی لالی، یونولیت سقفی اندیکا، یونولیت سقفی ایذه، یونولیت سقفی باغ ملک، یونولیت سقفی قلعه تل، یونولیت سقفی رامهرمز، یونولیت سقفی ماهشهر، یونولیت سقفی بهبهان، یونولیت سقفی امیدیه، یونولیت سقفی ماهشهر، یونولیت سقفی سربندر، یونولیت سقفی آبادان، یونولیت سقفی خرمشهر، یونولیت سقفی شادگان، یونولیت سقفی سوسنگرد، یونولیت سقفی هویزه، یونولیت سقفی حمیدیه، یونولیت سقفی هندیجان، یونولیت سقفی گتوند، یونولیت سقفی باوی، یونولیت سقفی اهواز، یونولیت سقفی خوزستان
یونولیت دیواری
در کنار یونولیت سقفی که در سالهای اخیر به یکی از اصلیترین مصالح ساختمانی شناخته شده است، یونولیت دیواری نیز از انواع رایج و پرطرفدار یونولیتهای ساختمانی است. البته باید در نظر داشت از یونولیت دیواری در ساخت دیوارهای پیش ساخته نیز استفاده میشود. همچنین یونولیت دیواری به عنوان یک کالای دکوراتیو بوده و برای طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان نیز کاربرد دارد.
انواع یونولیت دیواری
همانطور که اشاره شد یونولیت دیواری کاربردهای متنوعی دارد. کاربردهای متنوع یونولیت دیواری در نتیجه تولید این ماده در انواع مختلف است.
انواع یونولیت دیواری :
-
دیوار پوش فوم
-
فوم دیواری تزیینی
-
فوم دیوارپوش
-
یونولیت دیواری dpanel3(تری دی پانل)
برای مطالعه بیشتر: قیمت دیوار پیش ساخته یونولیتی
مزایای یونولیت دیواری
- نصب سریع و آسان یونولیت دیواری
- بدون احتیاج به زیرسازی
- پلاستوفوم ضد آب وقابل شستوشو (قابل استفاده در حمام و سرویس)
- ضربهپذیر و منعطف بودن یونولیت دیواری
- مقاومت بالا یونولیت دیواری
- پلاستوفوم عایق صوتی و حرارتی
- قابل نصب در پشت گاز و بخاری (به شرط آنکه در معرض حرارت مستقیم آتش قرار نداشته باشد)
- یونولیت دارای قابلیت رنگپذیری می باشد
- قابلیت اجرای یونولیت دیواری روی کلیه سطوح
- قابل برش بودن پلاستوفوم با قیچی و کاتر
- بدون نیاز به نصاب و هزینههای نصب
- رنگبندی متنوع و کامل یونولیت دیواری
- مناسب پوشش دیوار فضاهای مختلف از جمله مهدکودکها، سالنهای ورزشی، تالارها، سالنهای آرایشی و هتلها
کلام آخر درباره خرید یونولیت در مصالح ساختمانی
یونولیت مادهای مهم و تاثیرگذار در صنایع مختلف بهویژه صنعت ساختمان است. این ماده توانسته جایگزین مناسبی برای مصالح ساختمانی سنتی باشد. از این رو سازندگان ترجیح میدهند در ساخت بناهای جدید خود حتی در پروژههای انبوهسازی از یونولیت استفاده کنند. بلوک سیمانی، بلوک سفالی، آجر، سفال سقفی از جمله مصالحی هستند که جای خود را به یونولیت دادهاند. البته در زمان خرید یونولیت لازم است تا به استانداردهای لازم توجه شود به همین دلیل توصیه میشود برای تهیه یونولیت مورد نیاز برای ساختمان خود به تولیدکنندگان و فروشندگان معتبر مصالح ساختمانی مراجعه نماید تا محصولی با کیفیت و دانسیته مناسب تهیه نمایید. علاوه بر این موارد استفاده از یونولیت غیر استاندارد نهتنها مزایای استفاده از این ماده محبوب را ندراد بلکه میتواند خطرآفرین نیز باشد. برای خرید و استعلام قیمت یونولیت سقفی و یونولیت دیواری می توانید با کارخانه تولید یونولیت سقفی بامدادفوم تماس بگیرید. یونولیت دیواری شوش، یونولیت دیواری اندیمشک، یونولیت دیواری دزفول، یونولیت دیواری شوشتر، یونولیت دیواری مسجد سلیمان، یونولیت دیواری لالی، یونولیت دیواری اندیکا، یونولیت دیواری ایذه، یونولیت دیواری باغ ملک، یونولیت دیواری قلعه تل، یونولیت دیواری رامهرمز، یونولیت دیواری ماهشهر، یونولیت دیواری بهبهان، یونولیت دیواری امیدیه، یونولیت دیواری ماهشهر، یونولیت دیواری سربندر، یونولیت دیواری آبادان، یونولیت دیواری خرمشهر، یونولیت دیواری شادگان، یونولیت دیواری سوسنگرد، یونولیت دیواری هویزه، یونولیت دیواری حمیدیه، یونولیت دیواری هندیجان، یونولیت دیواری گتوند، یونولیت دیواری باوی، یونولیت دیواری اهواز، یونولیت دیواری خوزستان
سوالات متداول
-
ابعاد یونولیت تیرچه کرومیت استاندارد چقدر است؟
1 متر طول، 66 سانتیمتر عرض و 25 سانتیمتر قطر
-
دیوار پوش فومی چه ویژگیهایی دارد؟
به راحتی در کمترین زمان و بدون احتیاج به زیرسازی و حضور نصاب امکان چسباندن آن به دیوار وجود دارد. از سوی دیگر پشت این محصول دارای چسب است و تنها کافیست پوسته پشت را جدا نمایید.
-
میزان عایقبودن یونولیت در برابر صدا چقدر است؟
یونولیت معمولی به ضخامت ۱۰ سانتیمتر در برابر صدا ۴۲ دسیبل عایق است.
-
میزان عایقبودن یونولیت در برابر حرارت چقدر است؟
یونولیت معمولی به ضخامت ۱۰ سانتیمتر در برابر انتقال گرما حدود ۳۵٪ عایق حرارتی است.
-
آیا امکان بازیافت یونولیت وجود دارد؟
در گذشته امکان بازیافت یونولیت وجود نداشت اما امروزه روشهایی وجود دارد که این ماده را بازیافت و به کربن فعال تبدیل میکند. از این کربن در فیلترهای آب میتوان استفاده کرد.
بدون دیدگاه