بهترین نوع سقف ساختمانی
در این مقاله میخواهیم در مورد بهترین نوع سقف ساختمانی صحبت کنیم و درباره مشخصههایی به بحث و گفتگو بپردازیم که یک سقف خوب باید با خود به همراه داشته باشد. این روزها سقفهای ساختمانی تنوع بسیار گستردهای دارند و این تنوع و گستردگی، به دلیل تفاوت در متریال و مصالح آنها، نحوه اجرای آنها و سایر خصوصیات و ویژگیهایی است که با خود به ساختمان و سازه ما اضافه میکنند. انتخاب بهترین نوع سقف ساختمانی تحت تأثیر ملاکها و عوامل زیادی است که در این مقاله مورد بحث قرار خواهند گرفت. اگر شما هم در مورد انواع سقف ساختمانی با چالشهایی در ذهن خود مواجه هستید و به دنبال بهترین نوع سقف ساختمانی میگردید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
زمان تقریبی مورد نیاز برای مطالعه این مقاله: 6 دقیقه
تنوع سقفهای ساختمانی، تنوع ویژگیها و خصوصیات منحصر به فرد
همانطور که اشاره شد، انتخاب بهترین سقف ساختمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای برخی از ساختمانها، سقفهای بتنی بهتر است و برای برخی دیگر، سقفهای چوبی، برای برخی از اجراکنندگان و مالکان سقفهای آماده و پیشساخته صرفه اقتصادی بیشتری دارد و برای برخی دیگر، سقفهای یونولیتی و فوم یونولیت.
در حالت کلی، بهترین نوع سقف ساختمانی، آن سقفی است که اجرای سریع و راحتتری داشته باشد، هزینه تمامشده کمتری را روی دست اجراکننده و مالک سازه بگذارد، طول عمر و دوام بالاتری داشته باشد و زیبایی ساختمان و نمای داخلی و خارجی را تحت تأثیر خود قرار ندهد.
برای مطالعه بیشتر: یونولیت دیواری
انواع سقفهای ساختمانی از نظر مشخصههای فنی و اجرایی زیر، با یکدیگر تفاوتهایی اساسی دارند:
- امکان پوشش دهانههای بزرگ و کوچک
- مقاومت در برابر انتقال صوت، حرارت، برودت و رطوبت
- نیاز یا عدم نیاز به اجرای سقف کاذب
- نیاز به جک و شمع بندی
- سرعت اجرا و سهولت اجرا
- نیاز یا عدم نیاز به نیروی کار متخصص و ماهر برای اجرا
- دوام و ماندگاری در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، تابش نور خورشید، باد، باران و انجماد
- مقاومت در برابر حریق و آتشسوزی
- هزینه اجرایی تمامشده شامل هزینه خرید متریال و مصالح اولیه، هزینه انبار کردن و نگهداری مواد اولیه و دستمزد اجرا
- ارتفاع سقف
- ارتعاش و عدم ارتعاش سقف
- امکان اجرای چندین سقف به صورت همزمان
- قابلیت اجرا در انواع اسکلتهای فلزی و بتنی
- هماهنگی با پلان ساختمان
- وزن پایینتر و سبکتر
- نگهداری آسانتر و ترمیم و نظافت راحتتر
با توجه به ویژگیهایی که ذکر شد، بهترین نوع سقف ساختمانی، آن سقفی خواهد بود که طبق ملاکها و سلیقههای اجراکننده و مالک سازه، بیشترین و بهترین تناسب ممکن را بین موارد ذکرشده ایجاد کند. سقفهایی که در این مقاله به عنوان بهترین نوع سقف ساختمانی معرفی میشوند، بر طبق همین معیارها انتخاب شدهاند.
برای مطالعه بیشتر: عایق پلاستوفوم
بهترین نوع سقف ساختمانی
سقفهایی که در ادامه به عنوان بهترین نوع سقف ساختمانی مورد بررسی قرار خواهند گرفت، از نظر مشخصههای فنی و اجرایی، الزامات بیشتری را برآورده میکنند. با این تفاسیر، به سراغ بررسی بهترین نوع سقف ساختمانی میرویم.
خرید مصالح ساختمانی از بامدادفوم: خرید یونولیت سقفی
-
سقف تیرچه کرومیت
سقف تیرچه کرومیت یکی از بهترین نوع سقفهای ساختمانی است که در این مقاله میخواهیم خدمت شما معرفی کنیم. سقف تیرچه کرومیت یکی از انواع سقفهای تیرچهای است که در آن، به جای استفاده از تیرچههای بتنی، از تیرچههای فولادی و فلزی استفاده میشود.
تیرچههایی که از فولاد و فلز ساخته میشوند، از نظر مقاومت در برابر بارهای مرده و زنده سازه، فشارهای کششی و خمشی و تحمل وزن، وضعیت مطلوبتری نسبت به تیرچههای بلوکی و بتنی دارند و در عین حال، وزن کمتر و سبکتری نیز نسبت به آنها دارند. تیرچه کرومیت دهانه سقف ۱۲.۵ متری را پوشش میدهد و تا ۷ تن بار را میتواند تحمل کند. داشتن این دو ویژگی در کنار هم منجر به محبوبیت بسیار بالای سقفهای تیرچه کرومیتی شده است.
سقفهای تیرچه کرومیتی سرعت و سهولت اجرای بالایی دارند و استحکام سازه را از طریق یکپارچهسازی سقف و اسکلت تضمین میکنند. تیرچه کرومیت برای اجرا به سقف کاذب نیاز دارد؛ اما از آنجایی که نیازی به جک و شمع بندی ندارد، امکان بتنریزی برای چندین سقف را فراهم کرده و سرعت اجرای کار را بالاتر میبرد.
سقفهایی که با تیرچههای کرومیتی اجرا میشوند به دلیل مصرف بتن کمتر، وزن کمتری دارند و وزن کلی سازه را پایین نگه میدارند. این متریال امکان پوشش سقفهای بلند و بزرگ را فراهم میکند، ارتعاش بسیار پایینی دارد و مقاومت نسبتاً خوبی نیز در برابر سر و صدا از خود نشان میدهد.
برای مطالعه بیشتر:تولید کننده ی بونولیت سقفی
تنها ایرادهایی که میتوان به این نوع سقف ساختمانی وارد کرد، در موارد زیر خلاصه میشوند:
-
هزینه اجرایی سقف تیرچه کرومیت نسبتاً بالاست.
-
برای اجرای سقف تیرچه کرومیت، نیاز به نیرو کار ماهر و متخصص می باشد.
-
در برابر آتشسوزی مقاومتی از خود نشان نمیدهد.
-
قابلیت اجرا بر روی انواع اسکلتهای ساختمانی را ندارد و تنها برای اسکلتهای فلزی مناسب است.
برای مطالعه بیشتر: نکات مهم سقف تیرچه یونولیت
-
سقف کامپوزیت
کامپوزیت کلمهای است که روزانه چندین و چند بار در صنایع و شاخههای مختلف آن را میشنویم. سقفهای کامپوزیتی بدون شک یکی از بهترین نوع سقف ساختمانی موجود و در دسترس هستند که طرفداران بسیار زیادی دارند. دلیل محبوبیت بالای سقفهای ساختمانی کامپوزیتی، مشخصههای فنی و اجرایی است که این سقف با خود به همراه دارد.
سقفهای کامپوزیتی از ترکیب پروفیلهای فولادی و بتن مسلح ساخته میشوند و به همین دلیل، مقاومت، استحکام و یکپارچگی بسیار بالایی به ساختمان میبخشند. سقفهای کامپوزیتی با نام سقف مرکب و سقف مختلط نیز در صنعت ساختمان شناخته میشود.
سقفهای کامپوزیتی بر اساس تکنیک اجرا به چهار گروه سقفهای کامپوزیت فلزی، سقفهای کامپوزیت کرومیت، سقفهای کامپوزیت عرشه فولادی و سقفهای کامپوزیت روفیکس تقسیم میشوند. سقفهای کامپوزیتی برای اجرا نیازی به جک و شمع بندی ندارند.
این نوع سقفها امکان پوشش دهانههای بلند و بزرگ را فراهم میکنند، بهدلیل داشتن فولاد، مقاومت کششی و خمشی بسیار بالایی دارند، برای اجرا به سقف کاذب نیاز دارند، در برابر آتشسوزی مقاوم هستند و سرعت و سهولت اجرای بالایی دارند. نقاط ضعف سقفهای کامپوزیتی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
-
سقفهای کامپوزیتی بهدلیل لرزش زیاد و محسوس، برای سازههایی که کاربری مسکونی دارند، مناسب نیستند.
-
هزینه تمامشده اجرای سقف کامپوزیتی بالا است و توجیه اقتصادی ندارد.
-
امکان اجرای سقف کامپوزیت در ساختمانهایی که اسکلت آنها بتنی باشد، وجود ندارد و بسیار دشوار است.
-
سقفهای کامپوزیتی مقاومت چندانی در برابر نفوذ صوت از خود نشان نمیدهند.
-
امکان اجرای چندین سقف به صورت همزمان را ندارند.
برای مطالعه بیشتر: انواع سقف های جدید ساختمانی
-
یونولیت سقفی
بدون شک یونولیت سقفی در زمره بهترین نوع سقف ساختمانی قرار میگیرد. اگر در این حرف شک دارید، نگاهی به لیست بلندبالای ویژگیهای مثبت شگفتانگیزی بیندازید که این متریال ساختمانی به سازههای مختلف ساختمانی اضافه میکند.
یونولیت نام متریال ساختمانی است که برای ساخت سقف و دیوار مورد استفاده قرار میگیرد و با نامهای فوم، فوم یونولیت و فون بتن نیز شناخته میشود.
یونولیتهای سقفی تمام هرآنچه که آرزوی فعالان حوزه ساختوساز است را برآورده میکند. سقفهایی که با یونولیت سقفی اجرا میشوند، سبکترین سقف ممکن هستند، بالاترین سرعت اجرایی ممکن را دارند، هزینه تمامشده بسیار پایینی دارند، مقاومت بالاتری در برابر آتشسوزی و نفوذ سروصدا دارند و بالاترین دوام و طول عمر ممکن را دارند.
یونولیت سقفی به آسانی تهیه میشود، هزینه حمل و نقل و نگهداری بسیار ناچیزی دارد، قیمت یونولیت سقفی بسیار ارزان است، فضای بسیار زیادی را پوشش میدهد (هر یونولیت سقفی قادر است به اندازه ۱۰ بلوک فضا اشغال کند)، ضایعات و پرتی ندارد، مصرف بتن، میلگرد، آرماتور، آب و سایر مصالح ساختمانی را به شدت کاهش میدهد و مقاومت سازه در برابر لرزش و زمینلرزه را بالاتر میبرد.
در سمت مقابل میتوان گفت یونولیت سقفی، نقطه ضعف بزرگ و قابل ذکری ندارد. شاید تنها ایراداتی که بتوان به یونولیت سقفی گرفت، این است که این متریال، قابلیت اجرا در سازههای انحنادار و نامنظم را ندارد و از این بابت، انعطافپذیر نیست و یونولیت سقفی امکان پوشش دهانههای بلند و بزرگ را فراهم نمیکند.
برای مطالعه بیشتر: قیمت خرید یونولیت سقفی
-
سقف کوبیاکس
یکی دیگر از انواع سقفهای ساختمانی که در لیست بهترین نوع سقف ساختمانی حضور دارد، سقف کوبیاکس است. این روزها سقف کوبیاکس محبوبیت بسیار بالایی در بین فعالان حوزه ساختوساز پیدا کرده است.
سقف کوبیاکس با الهام گرفتن از طبیعت پدید آمده است. این سقف که بر مبنای سقفهای دال دوطرفه اجرا میشود، از حفرهها و توخالی بودن اسکلت و استخوانبندی پرندگان تقلید شده است؛ بدین صورت که در اجرای سقف کوبیاکس، گویهای توخالی از جنس پروپیلن و پلی اتیلن هسته مرکزی و میانی سقف را پر کرده و جایگزین بتنی میشوند که وزن مرده بسیار بالایی را به ساختمان اضافه میکند.
بهکارگیری این تکنیک هزینه اجرایی، هزینه تمامشده، و وزن کلی سازه با به طرز چشمگیر و محسوسی پایین آورده و در عین حال، استحکام و سرعت اجرای بسیار بالایی به سازه میبخشد. با اجرا کردن سقف سازه به روش کوبیاکس، امکان حذف و کم کردن تعداد ستونها فراهم میشود و انعطافپذیری پلان سازه بالاتر میرود.
اجرای سقف کوبیاکس برای انواع سازهها با انواع کاربریها امکانپذیر است؛ امکان اجرای کنسول تا ۷ متر را فراهم میکند؛ امکان ایجاد بازشوهای مختلف و متعدد در سقف را در اختیار ما قرار میدهد؛ دهانههای بلند و بزرگ را پوشش میدهد؛ در برابر آتشسوزی مقاوم است؛ مقاومت خوبی در برابر نفوذ صوت و سروصدا از خود نشان میدهد، ارتفاع طبقات و ارتفاع کلی سازه را کاهش میدهد و برای اجرا نیازی به سقف کاذب ندارد.
برای مطالعه بیشتر: شاسی تیرچه
نقاط ضعف سقفهای کوبیاکس:
-
اجرای سقف کوبیاکس برای پروژههای کوچک با تعداد طبقات پایین، توجیه اقتصادی ندارد.
-
سقف کوبیاکس برای مناطقی که در کمربند زلزله قرار دارند، توصیه نمیشود؛ این سقف مقاومتی از خود در برابر زلزله و زمینلرزه نشان نمیدهد.
-
سقف کوبیاکس برای اجرا به شمع بندی نیاز دارد و از این رو، امکان اجرای چندین سقف به صورت همزمان را فراهم نمیکند و سرعت اجرای سقف را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار میدهد.
-
سقف یوبوت
سقف یوبوت یکی از انواع سقفهای ساختمانی جدید به شمار میرود که طرفداران و محبوبیت زیادی دارد. هیچ محبوبیتی بی دلیل و بی حکمت نیست و این مسئله در مورد سقفهای یوبوت نیز صادق است. تنها کافی است تا نگاهی به مشخصات فنی و اجرایی فوقالعاده این سقف بیندازید تا به درستی ادعای ما پی ببرید.
یوبوت به بلوکها و جعبههای توخالی و میانتهی گفته میشود که در سقف و در میان میلگرد پایین و میلگرد بالا جاگذاری میشوند تا به جای بتن و مصالح ساختمانی سنگینوزن دیگر، فضای سقف را پر کرده و پوشش دهند.
استفاده از یوبوت در اجرای سقف استحکام بالای سازه، وزن پایین سقف، امکان پوشش دهانهها و کنسولهای بلند و بزرگ، مقاومت بالا در برابر آتشسوزی، لرزش، ارتعاش و صوت، امکان ایجاد بازشوهای مختلف سقفی، امکان ستونگذاری نامنظم و کاهش هزینه تمامشده از طریق کاهش نیاز به مصرف بتن و میلگرد را تضمین کرده و برای اجرا، نیازی به سقف کاذب ندارد.
برای مطالعه بیشتر: قیمت دیوار پیش ساخته یونولیتی
ایرادات سقفهای یوبوت:
-
سقف یوبوت برای اجرا به شمع بندی نیاز دارد و از این رو، امکان اجرای چندین سقف به صورت همزمان را از ما گرفته و بر سرعت اجرای کار تأثیر عکس میگذارد.
-
سقفهای یوبوت تنها برای اسکلتهای بتنی مناسب است و اجرای آن در اسکلتهای فلزی رایج نیست.
-
سقف یوبوت در برابر زمینلرزه و زلزله مقاوم نیست.
-
احتمال نرسیدن بتن به زیر یوبوت و کرمو شدن زیر دالها در اجرای این سقف وجود دارد. برای اجرای این سقف به نیروی کار ماهر و بادقت نیاز است.
-
هزینه خریداری و نگهداری از یوبوتها بالا است. یوبوتهایی که از تاریخ ساخت آنها بیش از ۴ ماه میگذرد، دیگر قابل استفاده نیستند.
-
اجرای این سقف برای پروژههای کوچک منطقی نیست.
برای مطالعه بیشتر: یونولیت ساختمانی
بهترین و ارزان ترین سقف ساختمانی
بهترین نوع سقف ساختمانی انتخابی است که تحت تأثیر سلیقهها و علایق شخصی میتواند به یک انتخاب چالشی و دشوار تبدیل شود. نکتهای که نباید در این بین فراموش کرد، این است که بهترین نوع سقف ساختمانی، آن سقفی است که مشخصه و نقاط قوت بیشتری دارد و در عین حال، از نقاط ضعف کمتری نیز برخوردار است.
بهترین نوع سقف ساختمانی لزوماً گرانترین یا ارزانترین سقف نیست؛ اما با انتخاب یونولیت سقفی به عنوان متریال اصلی سقف، هم بهترین نوع سقف ساختمانی حاصل میشود و هم، ارزانترین نوع آن! ما میتوانید به نقاط قوت و ضعفی که برای یونولیت سقفی برشمردیم، رجوع کنید تا به یقین برسید.
برای مطالعه بیشتر: مراحل اجرای سقف تیرچه یونولیت
خرید یونولیت سقفی
برای خرید یونولیت سقفی در شهرهای خوزستان کافیست برای ثبت سفارش خود با کارخانه بامدادفوم تماس بگیرید.
یونولیت سقفی شوش، یونولیت سقفی اندیمشک، یونولیت سقفی دزفول، یونولیت سقفی شوشتر، یونولیت سقفی مسجد سلیمان، یونولیت سقفی لالی، یونولیت سقفی اندیکا، یونولیت سقفی ایذه، یونولیت سقفی باغ ملک، یونولیت سقفی قلعه تل، یونولیت سقفی رامهرمز، یونولیت سقفی ماهشهر، یونولیت سقفی بهبهان، یونولیت سقفی امیدیه، یونولیت سقفی ماهشهر، یونولیت سقفی سربندر، یونولیت سقفی آبادان، یونولیت سقفی خرمشهر، یونولیت سقفی شادگان، یونولیت سقفی سوسنگرد، یونولیت سقفی هویزه، یونولیت سقفی حمیدیه، یونولیت سقفی هندیجان، یونولیت سقفی گتوند، یونولیت سقفی باوی، یونولیت سقفی اهواز، یونولیت سقفی خوزستان
برای مطالعه بیشتر: بلوک سقفی یونولیت
سخن پایانی
در این مقاله در مورد انواع سقفها و بهترین نوع سقف ساختمانی صبحت کردیم. با ۵ مورد از بهترین نوع سقفهای ساختمانی آشنا شدیم و از نزدیک نقاط ضعف و قدرت آنها را مورد نقد و بررسی قرار دادیم. با اندکی تأمل و به دور از نظرهای سلیقهای، یونولیت سقفی بهترین نوع سقفی است که میتوان برای انواع سازهها با کاربریهای مختلف اجرا کرد. اگر شما هم قصد ساختوساز دارید، برای اجرای دیوارها و سقفهای سازه خود، یونولیت سقفی را به عنوان یک متریال ایدهآل در گوشه ذهن خود به خاطر بسپارید.
برای خرید انواع یونولیت سقفی با ما تماس بگیرید
بدون دیدگاه