بر کسی پوشیده نیست که هر چه وزن کلی سازه و ساختمان پایینتر باشد، در مواقعی مانند زمین لرزه و زلزله، تأثیر کمتری میگیرد و خسارات مالی و جانی کمتری به وجود میآورد. در سالهای اخیر تمرکز اصلی سازندگان، پیمانکاران، مالکان و فعالان حوزه ساخت و ساز، بر روی پایین آوردن وزن کلی سازه بوده است. چگونه میتوان وزن ساختمان را پایین نگه داشت؟ کدام عناصر سازه وزن بیشتری را به ساختمان تحمیل میکنند؟ کدام مصالح ساختمانی سبک تر و کدام مصالح سنگین تر هستند؟ آیا راه حلی عملی و منطقی وجود دارد که در عین حفظ استحکام و یکپارچگی، وزن کلی آن را پایین نگه داشته و در برابر زلزله مقاومت بیشتری به ساختمان ببخشد؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال مثبت است! در این مقاله میخواهیم در مورد دیوار سبک حرف بزنیم. اگر شما هم در مورد دیوار سبک کنجکاوی های در گوشه ذهنتان داشته و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دیوار سبک دارید، پیشنهاد میکنم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا به پاسخ سوالها و چالشهای خود برسید.
زمان تقریبی مورد نیاز برای مطالعه این مقاله: 6 دقیقه
بدون شک یکی از عناصری که در هر سازه ای لازم الاجرا است و وزن زیادی را به ساختمان تحیمل میکند، دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان است. دیوارها محدوده سازه را مشخص کرده و فضاهای داخلی را از هم جدا میکنند از این رو، هیچ سازه ای بدون دیوار قابل تصور نیست. دیوارها همانطور که اشاره شد، فضاهای درونی و بیرونی سازه را از یکدیگر تفکیک میکنند و نقش مهمی در حفظ استحکام کلی و یکپارچگی سازه ایفا میکنند. با پیشرفت تکنولوژی و فناوریهایی که در زمینه مصالح ساختمانی و تکنیک های اجرای دیوار در حوزه ساخت و ساز رخ داده است، این روزها دیوارهایی ساخته میشوند که وزن به مراتب کمتری نسبت به دیوار های سنتی دارند.
در گذشته دیوارها با استفاده از مصالح ساختمانی رایج و متداولی مانند آجر، بتن، سنگ، کلوخ و بلوکهای سیمانی ساخته میشدند. این دیوارها استحکام بالایی داشتند و عایق صوتی و حرارتی تقریباً مناسبی نیز ایجاد میکردند؛ اما یک نقطه ضعف بزرگ و اساسی داشتند. دیوارهایی که به روش سنتی و با استفاده از مصالحی مانند بتن، سنگ، آجر و بلوک سیمانی اجرا میشدند، بیش از حد سنگین بودند و بار زیادی را به سازه تحمیل میکردند. وزن کلی ساختمان را به شدت افزایش میدادند و هر چه وزن کلی سازه بیشتر باشد، بیشتر تحت تاثیر لرزش و ارتعاش های زمین قرار خواهد گرفت. به عبارت دیگر، دیوارهای سنتی سنگین هستند و در مواقع زمینلرزه، مقاومت کمتری دارند و خسارات بیشتری به بار میآورند. با این اوصاف راه چاره چیست؟ راه حل، استفاده از دیوارهای است که وزن کمتری دارند و کمترین تاثیر را از لرزش های زمین میگیرند. دیوار هایی که با متریال و مصالح ساختمانی سبک اجرا میشوند، وزن به مراتب پایینتری دارند و به دیوار سبک معروف هستند. یکی از راههای موثر برای کاهش خطرات و خسارات زلزله، استفاده از دیوار سبک است. دیوار سبک انواع مختلفی دارد و با استفاده از متریال و مصالح ساختمانی مختلفی اجرا میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع دیوار سبک آشنا شویم.
دیوار سبک دیواری است که با مصالح ساختمانی سبک پوشانده شده است و وزن کمتری نسبت به دیوارهای آجری، سنگی و دیوار هایی دارد که با بتن و بلوک سیمانی پوشانده شده اند.
انواع دیوار سبک به شرح زیر هستند:
دیوار هبلکس که با نام دیوار aac نیز شناخته میشود، یکی از انواع دیوار سبک است که طرفداران زیادی دارد. متریال اصلی سازنده این دیوار را ماسه سیلیسی، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و آب تشکیل میدهد. این دیوارها در واقع نوعی دیوار پیش ساخته هستند که در کارگاه ساخته میشوند و سپس برش داده شده و به محل ساخت و ساز منتقل میشوند. روش عملآوری این دیوار سبک به این صورت است که مواد سازنده را در قالب ریخته و سپس قالب را تحت دما و فشار بسیار بالا و مشخصی قرار میدهند تا اصطلاحاً پخته شود. سپس قالب را جدا کرده و دیوار را در ابعاد و ضخامت مورد نظر مشتری برش میدهند و با استفاده از اتوکلاو، پرداخت نهایی را انجام میدهند. این دیوار مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
برخی از مزایای دیوار سبک هبلکس به شرح زیر است:
در کنار تمام این مزایا، دیوار سبک هبلکس نقطه ضعفهایی نیز دارد:
یکی دیگر از انواع دیوار سبک، دیوارهای تری دی پانل هستند که این روزها رواج زیادی پیدا کرده اند. این دیوار ها نیز همانند دیوار هبلکس، نوعی دیوار پیش ساخته و نیمه آماده است که از ترکیب پلی استایرن (یونولیت یا همان فوم یونولیت) نسوز و مش های فولادی ساخته میشود. شبکه های فولادی در این دیوار ها با مفتول های فلزی به یکدیگر متصل شده و جوش می خورند، نتیجه کار، حاصل شدن دیواری است که از استحکام و مقاومت فوقالعاده بالایی در برابر بار های عمود، بارهای فشاری و خمشی برخوردار است.
برخی از مزایای مهم و برجسته استفاده از دیوار سبک تری دی پانل به شرح زیر است:
برای ثبت سفارش و خرید تری دی پانل در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم تماس بگیرید.
تری دی پانل شوش، تری دی پانل اندیمشک، تری دی پانل دزفول، تری دی پانل شوشتر، تری دی پانل مسجد سلیمان، تری دی پانل لالی، تری دی پانل اندیکا، تری دی پانل ایذه، تری دی پانل باغ ملک، تری دی پانل قلعه تل، تری دی پانل رامهرمز، تری دی پانل ماهشهر، تری دی پانل بهبهان، تری دی پانل امیدیه، تری دی پانل ماهشهر، تری دی پانل سربندر، تری دی پانل آبادان، تری دی پانل خرمشهر، تری دی پانل شادگان، تری دی پانل سوسنگرد، تری دی پانل هویزه، تری دی پانل حمیدیه، تری دی پانل هندیجان، تری دی پانل گتوند، تری دی پانل باوی، تری دی پانل اهواز، تری دی پانل خوزستان
دیوار درای وال یکی دیگر از دیوارهای سبک حاضر در لیست ما است. این دیوار این روز ها توانسته جایگاه مناسبی را در صنعت ساختمان سازی برای خود دست و پا کند. درای وال یا دیوار خشک، به دیواری سه لایه گفته میشود که در آن، یک لایه از گچ، توسط دو لایه مقوا یا کارتن ضخیم پوشانده و اصطلاحاُ ساندویچ شده است. این دیوار به دلیل عدم استفاده از متریال و مصالح ساختمانی تر مانند سیمان، به دیوار خشک شهرت پیدا کرده است. دیوار درای وال نیز نوعی دیوار پیش ساخته و نیمه آماده است که غالباً برای پوشاندن دیوار های جداکننده داخلی و سقف کاربرد دارد.
عمده کاربرد های درای وال به شرح زیر است:
برخی از مزایای برجسته و قابل ذکر دیوار سبک درای وال، از قرار زیر است:
دیوار فوق سبک SLP یکی دیگر از انواع دیوار های سبک است که از جنس پلی استایرن منبسطشده (EPS) ساخته میشود. این دیوار نسوز است و مقاومت بسیار بالایی در باربر حریق دارد. همچنین این دیوار به دلیل اینکه یک میلگرد آهنی نسبتاً ضخیم در درون آن کار شده است، استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارد.
برخی از مزایای اجرای دیوار SLP از قرار زیر است:
دیوارهای سبک دیگری نیز وجود دارند که کم و بیش در سازههای امروزی مورد استفاده قرار میگیرند. نکته مهم ماجرا این است که بهترین، پربازده ترین و پر استفاده ترین دیوار های سبک، دیوار هایی هستند که ماده اصلی تشکیل دهنده آنها، پلی استایرن است. این متریال جادویی که در کشور ما با نام یونولیت و فوم یونولیت شناخته میشود، دیوار های سبکی برای ما ایجاد میکند که از استحکام بسیار بالایی در برابر فشار و ارتعاشات زمین در هنگام زمینلرزه برخوردار است، وزن بسیار سبکی دارد، قابلیت اتصال به اسکلت اصلی سازه و ایجاد یکپارچگی سازه را فراهم میکند، قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفهای دارد، تهیه و ترانزیت آن بسیار ساده و آسان است، انبار کردن آن بیدردسر است، عایق بسیار خوبی در برابر نفوذ حرارت و صوت از خود نشان میدهد و در برابر حریق آتشسوزی بسیار مقاوم است.
همان طور که متوجه شدید، دیوار سبک انواع مختلفی دارد و از متریال و مصالح ساختمانی مختلفی تولید میشود. به عنوان مثال، در ادامه با روش تولید دیوار سبک هبلکس و بلوک سبک از نزدیک آشنا خواهیم شد.
در حوزه ساختوساز، به دیوارهای داخلی ساختمان که غیر باربر هستند، تیغه گفته میشود. تیغه در لغت به معنای «دیواری است که از خشت خام و آجر ساخته شده باشد.» اما در ساخت و ساز به جای استفاده از کلمات آجر، بلوک سفالی یا سیمانی و دیگر مصالح ساختمانی مخصوص دیوارچینی، از اصطلاح تیغه استفاده میشود.
همانطور که اشاره شد، فوم یونولیت قیمت بسیار مناسبی در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی دارد. یونولیت نیز مانند متریال دیگر ساختمانی درجه یک و درجه دو دارد و تعیین کردن بازه قیمتی برای این مصالح ساختمانی ممکن نیست. برای اطلاع از آخرین قیمت ها و استعلام لیست محصولات کارخانه بامداد فوم، میتوانید با تیم مشاوره ما مشورت کنید.
برای استعلام قیمت انواع دیوار سبک با ما تماس بگیرید
یونولیتهای مختلف سقفی و دیواری در کشور ما توسط چندین برند و تولیدکننده تولید میشوند؛ اما متأسفانه تعداد انگشت شماری از آنها از مواد باکیفیت استفاده کرده و یونولیتهای مرغوب و استانداردی تولید میکنند. اگر قصد استعلام قیمت یونولیت دیواری و یونولیت سقفی دارید، میتوانید به کارخانه تولید یونولیت سقفی بامداد فوم اعتماد کرده و یونولیتهای خود را با بالاترین کیفیت و پایین ترین قیمت تضمینی بازار، در محل پروژه تحویل بگیرید. برای ثبت سفارش و خرید یونولیت در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم تماس بگیرید.
یونولیت شوش، یونولیت اندیمشک، یونولیت دزفول، یونولیت شوشتر، یونولیت مسجد سلیمان، یونولیت لالی، یونولیت اندیکا، یونولیت ایذه، یونولیت باغ ملک، یونولیت قلعه تل، یونولیت رامهرمز، یونولیت ماهشهر، یونولیت بهبهان، یونولیت امیدیه، یونولیت ماهشهر، یونولیت سربندر، یونولیت آبادان، یونولیت خرمشهر، یونولیت شادگان، یونولیت سوسنگرد، یونولیت هویزه، یونولیت حمیدیه، یونولیت هندیجان، یونولیت گتوند، یونولیت باوی، یونولیت اهواز، یونولیت خوزستان
در این مقاله در مورد دیوارهای سبک صحبت کردیم و از نزدیک با انواع دیوار سبک، مزایا و نقاط ضعف آنها آشنا شدیم. متوجه شدیم که دیوارهای سبک وزن کلی سازه با تا حد زیادی پایین نگه میدارند و بهترین دیوارهای سبک، آن دسته از دیوار هایی هستند که از جنس پلی استایرن (یونولیت یا همان فوم) ساخته میشوند. اگر شما هم قصد ساخت و ساز دارید و به دنبال بهترین دیوار های سبک میگردید، دیوار هایی از جنس یونولیت را در اولویت خود قرار دهید. برای خرید و گرفتن مشاوره، میتوانید به بامداد فوم اعتماد کنید. تیم ما پاسخ اعتماد شما را به بهترین شکل ممکن خواهد داد.