در این مطلب میخواهیم در مورد یکی از رایجترین سقفهای مورد استفاده در ساختمان سازی صحبت کنیم که در ایران بسیار استفاده میشود؛ یعنی همان سقف تیرچه یونولیت. با مطالعه این مقاله با سقف تیرچه یونولیت، ویژگیها و مراحل اجرای آن آشنا خواهید شد. پس اگر شما هم میخواهید در مورد سقفهای تیرچه یونولیت اطلاعات کسب کنید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
زمان مطالعه موردنیاز: ۸دقیقه
سقف تیرچه یونولیت به سقفی گفته میشود که از ترکیب تیرچه و بلوک سبک سیمانی یا بلوک سفالی تشکیل میشود. سقف تیرچه یونولیت یکی از رایجترین و مقرون به صرفه ترین روشهای اجرای سقف می باشد. در سقفهای تیرچه یونولیت، بتن کششی حذف شده و بلوک یونولیتی جایگزین آن میشود که باعث میشود، این سقفها از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه باشند. به طور خلاصه بخواهیم بگوییم، سقف تیرچه یونولیت عبارت است از تعدادی تیر T شکل که در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
این روزها از سقف تیرچه یونولیت در ساختمان سازی استفاده زیادی میشود، زیرا عایق خوبی در برابر صدا و حرارت است. همچنین یونولیت به عنوان عایق برودتی در سردخانهها، یخچالهای صنعتی، انواع یخدان و ترموس مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اینکه مراحل نصب و اجرای سقف تیرچه یونولیت را به خوبی درک کنید، باید با اجزای تشکیل دهنده این نوع سقف آشنا باشید.
برای خرید تیرچه در شهرهای خوزستان کافیست برای ثبت سفارش خود با کارخانه بامدادفوم تماس بگیرید.
تیرچه شوش، تیرچه اندیمشک، تیرچه دزفول، تیرچه شوشتر، تیرچه مسجد سلیمان، تیرچه لالی، تیرچه اندیکا، تیرچه ایذه، تیرچه باغ ملک، تیرچه قلعه تل، تیرچه رامهرمز، تیرچه ماهشهر، تیرچه بهبهان، تیرچه امیدیه، تیرچه ماهشهر، تیرچه سربندر، تیرچه آبادان، تیرچه خرمشهر، تیرچه شادگان، تیرچه سوسنگرد، تیرچه هویزه، تیرچه حمیدیه، تیرچه هندیجان، تیرچه گتوند، تیرچه باوی، تیرچه اهواز، تیرچه خوزستان
در مرحله اول اجرای سقف تیرچه یونولیت، باید زیرسازی قالب تیرهای سقف انجام شود. زیرسازی قالب تیرهای سقف با استفاده از لولههای داربستی با سایز ۲ یا قوطیهای فلزی با سایز ۴*۸ سانتی متر انجام میگیرد. مهمترین نکتهای که در این مرحله باید مد نظر قرار گیرد، مشخص کردن ارتفاع لولهها است. برای این کار باید ابتدا بتن ریزی ستونها طبق ارتفاع تیرها انجام شود. باید دقت داشت که ممکن است ارتفاع تیرها به دلیل بارهای وارده به سقف، یکسان نباشد. به همین دلیل بتن ریزی را باید بر طبق بیشترین ارتفاع تیر وارده به ستون انجام داد تا عرض مقطع تیرها در محل چشمه اتصال کم نشود. در این مرحله باید لولههای داربستی را به وسیله سیم قالب بندی به ریشههای ستونها در ۲ طرف دهانه تیر و در تراز سقف متصل کرد. این کار حتماً باید در یک تراز انجام شود. سپس باید جکهای صلیبی در زیر لولهها نصب شوند. فاصله جکها را باید بر اساس وزن تیر تنظیم کرد که از ۸۰ سانتی متر تا ۱۲۰ سانتی متر متغیر است.
در مرحله دوم و پس از زیرسازی تیرها، باید قالب تیرها نصب شود. قالب سقف ممکن است از جنس قالب پلاستیکی، فلزی یا تخته باشد. تراز روی قالب باید با تراز روی بتن ستون، یکی باشد؛ مگر اینکه قالب تیرها بر طبق ارتفاع تیرهای همجوار در چشمه اتصال ستون، در ارتفاع بالاتری قرار بگیرد.
حال که نصب قالب تیرهای سقف تمام شد، باید به سراغ آرماتوربندی تیرها برویم. آرماتوربندی تیرها بر طبق نقشههای مصوب انجام میشود.
زمانی که آرماتوربندی تیرها به اتمام رسید، باید به سراغ به قالب بندی آویز تیر، تیرریزی و بلوک گذاری سقف برویم. در این مرحله باید بر طبق جدول تیرچه در نقشههای مصوب و طول هر دهانه، تیرچهها ساخته شوند. ناگفته نماند که طبق نشریه ۵۴۳، طول تیرچهها با طول دهانه به علاوه ۱۵ سانت اضافه از هر طرف برابر است. این ۱۵ سانت اضافه برای اتصال تیرچه به تیرهای سقف است. پاشنه تیرچهها باید پیش از بتن ریزی بازدید شود تا اطمینان حاصل گردد، که میلگردهای تحتانی تیرچه جوشی یا بریده نباشند. همچنین باید ۱۵ سانت از سر تیرچه خالی بماند تا بعداً مجبور نشوید که بتن را در کارگاه بشکنید. تیرچهها را نباید با بتن پاشنه در داخل تیرها قرار داد. تیرچهها را باید با فاصله مشخصی که به وسیله شابلون یا بلوکهای سقفی تنظیم میشود، در داخل تیر و روی قالب آویز قرار داد. پس از قرارگیری تیرچهها در محل خود، بلوک گذاری سقف باید انجام شود.
وقتی تیرریزی و بلوک گذاری سقف تمام شد، نوبت به اجرای آرماتورهای حرارتی با فاصله 3 سانت روی یونولیتها میرسد. دقت داشته باشید که فاصله آرماتورهای حرارتی در جهت تیرچهها باید ۵۰ سانت و در جهت عمود بر تیرچهها ۲۵ سانت باشد. در تیرچههای ساق بلند، میلگرد فوقانی حکم میلگرد حرارتی را داشته و در تیرچههای ساق کوتاه، میلگرد حرارتی باید بالای تیرچه هم اجرا شود.
تیرچههای بتنی را باید از زیر به وسیله جکهای صلیبی با فاصله متناسب با بار سقف مهار کرد. در نهایت، قالبهای اطراف تیرهای سقف و محل بازشوها (بازشوی راه پله، آسانسور، نورگیر و سایرموارد) بسته میشود.
در این مقاله سعی کردیم در مورد سقف تیرچه یونولیت و نحوه اجرای آن صحبت کنیم. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد این نوع سقفها به دست بیاورید، در بخش دوم مقاله مراحل اجرای سقف تیرچه یونولیت با ما همراه باشید. اگر قصد استعلام قیمت یونولیت سقفی، یونولیت دیواری و سقف تیرچه یونولیت را دارید، می توانید با کارخانه تولید یونولیت سقفی بامداد فوم تماس بگیرید. برای ثبت سفارش و خرید یونولیت در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم تماس بگیرید.
یونولیت شوش، یونولیت اندیمشک، یونولیت دزفول، یونولیت شوشتر، یونولیت مسجد سلیمان، یونولیت لالی، یونولیت اندیکا، یونولیت ایذه، یونولیت باغ ملک، یونولیت قلعه تل، یونولیت رامهرمز، یونولیت ماهشهر، یونولیت بهبهان، یونولیت امیدیه، یونولیت ماهشهر، یونولیت سربندر، یونولیت آبادان، یونولیت خرمشهر، یونولیت شادگان، یونولیت سوسنگرد، یونولیت هویزه، یونولیت حمیدیه، یونولیت هندیجان، یونولیت گتوند، یونولیت باوی، یونولیت اهواز، یونولیت خوزستان