یکی از اصلیترین و مهمترین مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی، بلوک ساختمانی محسوب میشود که به طور معمول در سازههای فلزی و بتنی به کار میرود. گفتنی است که انواع مختلفی از بلوکهای ساختمانی در دسترس است که هر پیمانکاری میتواند با توجه به نیاز ساختمان، مدل مناسب را استفاده کند. برخی از این بلوکها سیمانی هستند و برخی دیگر از سایر مواد ساختمانی مانند یونولیت، لیکا و سایرموارد ساخته شدهاند؛ اما کدام یک میتواند گزینه بهتری باشد؟
به طور کلی، قرار دادن مواد اولیه مختلف در کنار یکدیگر و شکل دادن به آنها در سایزهای مختلف باعث ایجاد انواع بلوک ساختمانی میشود که برخی در دیوارها و برخی دیگر در سقف به کار میروند. در این مقاله میخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که یونولیت بهتر است یا سایر انواع بلوکهای ساختمانی؟! پس اگر شما هم میخواهید با انواع بلوک ساختمانی، مزایا و معایب هریک آشنا شوید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا ببینیم کدام بلوک میتواند بهتر باشد.
زمان مطالعه موردنیاز: 7 دقیقه
در ابتدا بیایید با بلوک ساختمانی آشنا شویم. بلوک ساختمانی یک قطعه پیش ساخته از انواع مختلف مواد اولیه است که میتوان از آن به عنوان بخشی از سازه استفاده کرد. از بلوکهای ساختمانی به عنوان بخش مجزا در بدنه سازه بتنی یا فولادی استفاده میشود که سرعت ساخت و ساز را بالا میبرد. وقتی از بلوک ساختمانی استفاده میشود، درواقع استفاده از مواد خام در پروژه ساختمان سازی کاهش مییابد و سرعت ساخت و ساز افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد در ساختمان سازی، بلوک یونولیت است. یونولیت یا پلی استایرن انبساطی از جنس پلیمر است و جزو فرآوردههای نفتی محسوب میشود. فوم یونولیت خواص فیزیکی منحصر به فردی دارد. یونولیت با نام پلاستوفوم هم شناخته میشود و سفید رنگ بوده و وزن سبکی دارد، زیرا در ساخت این محصول از ۵ درصد پلاستیک و ۹۵ درصد هوا استفاده میشود. یونولیت از ماده اولیه پلیمری به نام مونومر استایرن تولید میشود. این روزها، استفاده بسیاری از یونولیت در ساختمان سازی میشود، زیرا بسیار سبک وزن بوده و قیمت مقرون به صرفهای دارد؛ که دو ویژگی بسیار مهم برای ساخت یک سازه می باشد!
تنها ایرادی که یونولیت دارد، این است که نوع کندسوز آن تنها ۲۰ دقیقه در برابر حرارت مقاومت دارد و پس از آن شروع به کاهش حجم و سوختن میکند.
برای ثبت سفارش و خرید یونولیت در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم با شماره های زیر تماس بگیرید.
یونولیت شوش، یونولیت اندیمشک، یونولیت دزفول، یونولیت شوشتر، یونولیت مسجد سلیمان، یونولیت لالی، یونولیت اندیکا، یونولیت ایذه، یونولیت باغ ملک، یونولیت قلعه تل، یونولیت رامهرمز، یونولیت ماهشهر، یونولیت بهبهان، یونولیت امیدیه، یونولیت ماهشهر، یونولیت سربندر، یونولیت آبادان، یونولیت خرمشهر، یونولیت شادگان، یونولیت سوسنگرد، یونولیت هویزه، یونولیت حمیدیه، یونولیت هندیجان، یونولیت گتوند، یونولیت باوی، یونولیت اهواز، یونولیت خوزستان
یکی دیگر از مصالح ساختمانی پیش ساخته، بلوک سیمانی است که جزو پرکاربردترین بلوکها در صنعت ساخت و ساز محسوب میشود. بلوک سیمانی در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید میشود و کاربردهای متنوعی دارد. بلوک سیمانی را از ترکیب شن، ماسه و سیمان پرتلند با آب تولید میکنند. به جهت کاهش وزن در این نوع بلوکها از پوکه صنعتی یا پوکه معدنی به جای شن و ماسه استفاده میشود. سطح بلوک سیمانی استاندارد باید یکدستوصاف بوده و ساختاری مستطیل شکل داشته باشد. برای تولید بلوک سیمانی از قالبهای کوچک سنتی، ماشینهای دستی، دستگاههای تولید بلوک سیمانی نیمه اتوماتیک و یا تمام اتوماتیک استفاده میشود.
استفاده از بلوک سیمانی میتواند راهکار خوبی برای جلوگیری از ورود صداهای بیرون از ساختمان باشد؛ این کاهش صدا توسط بلوک سیمانی در مقایسه با فوم یونولیت بسیار کم خواهد بود! همچنین وزن بلوکهای سیمانی نسبت به بلوکهای سفالی هم اندازه خود کمتر است که این به دلیل وجود خاک رس در بدنه بلوکهای سفالی میباشد. اگر بلوکهای سیمانی به صورت استاندارد ساخته شده باشند، استحکام و مقاومت بالاتری نسبت به بلوکهای سفالی دارند. مقاومت بلوک سیمانی در برابر آتش سوزی بسیار بالا است.
یکی دیگر از مصالح ساختمانی پرمصرف در دیوار ساختمانی، بلوک سفال است. بلوک سفال از خاک رس و آب تشکیل شده و به شکل قالبهای سوراخدار در ابعاد و سایزهای مختلف تولید میشود. بلوک سفالی در مقایسه با بلوک سیمانی از تراکم بیشتری برخوردار است و در نتیجه عایق حرارت و صوت مناسبی است. بلوکهای سفالی در قالبهای مختلفی تولید میشوند و طراحی و شکل آنها تنوع بیشتری نسبت به بلوکهای سیمانی دارد. همچنین بلوک سفالی مقاومت مناسبی در برابر آتش سوزی دارد.
از دیگر مصالح ساختمانی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد، بلوک گچی است. این بلوک از ترکیب گچ و آب تشکیل شده، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در تولید بلوک گچی، اندازه دانههای گچ نسبت به گچ معمولی ساختمانی بسیار ریزتر است. در برخی موارد در ساخت بلوک گچی از الیاف یا پرکنندههای غیرمضر دیگر استفاده میشود. این نوع بلوکها به شکل مکعب مستطیل بوده و فاق یا زبانه دارند که در زمان اجرا به یکدیگر متصل میشوند. سطح این بلوکها کاملاً صاف و موازی است. با استفاده از ملات مخلوط چسب مخصوص با گچ، این بلوکها به یکدیگر متصل میشوند. بلوک گچی را میتوان با استفاده از مواد رنگی بر طبق الزامات و استانداردها، به شکل رنگی تولید کرد.
در این مقاله سعی کردیم در مورد انواع بلوک ساختمانی صحبت کنیم و با معرفی مزایا و معایب هریک، آنها را باهم مقایسه کنیم. در قسمت دوم مقاله میخواهیم به بررسی تفاوت انواع بلوکهای ساختمانی بپردازیم و در نتیجه دریابیم که کدام یک میتواند گزینه بهتری برای ساختمان سازی باشد. اگر می خواهید از قیمت خرید و قیمت فروش یونولیت سقفی و انواع بلوک ساختمانی مطلع شوید می توانید با شرکت بامداد فوم تماس بگیرید.