علت ترک های عمودی در ساختمان

 

علت ترک در انواع بلوک ساختمانی

گاهی پیش می‌آید که در دیوارها یا سقف ساختمان شاهد ترک‌هایی هستیم که با وجود کوچک بودن اما ظاهر ساختمان را بهم می‌ریزند و می‌خواهیم علت ایجاد آن‌ها را بدانیم. ترک‌ها در دیوارها و سقف ساختمان بنا بر علل مختلفی به وجود می‌آیند. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی انواع ترک در بلوک های ساختمانی مختلف بپردازیم. پس اگر شما هم در مورد ترک‌ها کنجکاو هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید

 

برای مطالعه بیشتر: قیمت دیوار پیش ساخته یونولیتی

 

– انواع ترک‌های ساختمانی:

 

  • ترک‌های ساختمانی به لحاظ ساختار: ترک‌های سازه‌ای و ترک‌های غیر سازه‌ای

  • ترک‌های ساختمانی به لحاظ جهت: ترک‌های عمودی، ترک‌های افقی و ترک‌های مورب

  • ترک‌های ساختمانی به لحاظ عرض ترک: ترک‌های نازک، ترک‌های متوسط و ترک‌های ضخیم

 

 

 – علل ایجاد انواع ترک در ساختمان:

  1. افت فنداسیون تحت تأثیر عوامل مختلف مانند رطوبت، فشارهای وارده از طبقات و کمبود ظرفیت باربری خاک
  2. نفوذ نمک یا سولفات‌ها و مواد خورنده در بتن
  3. اشتباهات اجرایی یا طراحی در بلو‌ک‌ها
  4. حریق یا آتش‌سوزی
  5. نوع مصالح مصرفی
  6. کربناتاسیون که موجب خوردگی آرماتور و در نهایت ایجاد ترک در بتن می‌شود

 

دلایل نام برده، عوامل معمولی هستند که باعث ایجاد ترک‌ها می‌شوند؛ اما ترک در بلوک‌های مختلف بنا بر دلایل مختلفی می‌تواند اتفاق بیفتد که در ادامه بیان خواهیم کرد.

 

زمان مطالعه مورد‌نیاز: ۸ دقیقه

 

علت ترک خوردن بلوک یونولیت

بلوک یونولیتی یکی از انواع مصالح ساختمانی است که بسیار پرکاربرد بوده و این روزها در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از یونولیت به دلیل سبک و مقرون به صرفه بودن استفاده می‌شود. به طور معمول سطح گچ سقف در محل تیرهای فرعی و محل اتصال یونولیت به تیرچه‌ها و بنا به دلایل مختلفی نظیر تفاوت ضریب انبساط، ترک‌های زیادی می‌خورد. در این شرایط، تنها سطح گچ ترک می‌خورد و یونولیت سقفی آسیبی نمی‌بیند؛ اما بهتر است هرچه سریع‌تر ترک‌های سطح گچ را رفع کرد.


علت ترک در انواع بلوک های ساختمانی چیست بامداد فوم

علت ترک خوردن بلوک AAC یا همان هبلکس

ترک در بلوک هبلکس، خطرناک نیست و تنها ترک انقباضی یا غیر سازه‌ای است. با این حال، ظاهر خوبی ندارد. بدین ترتیب، جای نگرانی نیست و تنها باید ظاهر دیوار را اصلاح کنید. اگر بلوک هبلکس به روش نادرست و معیوب، تولید شده باشد،‌ ممکن است ترک در دیوار به وجود آید. به همین دلیل بهتر است بلوک هبلکس را از تولیدکنندگانی بخرید، که گواهینامه دارند و بلوک بی کیفیت ارائه نمی‌دهند. پیش از ساخت سازه باید بلوک‌ها در آزمایشگاه معتبری آزمایش شوند که تولیدکنندگان دارای گواهینامه حتماً این کار را انجام می‌دهند. با این حال، تولیدکنندگانی وجود دارند که بلوک‌های بی کیفیتی ارائه می‌دهند و به همین دلیل شاهد ترک‌های انقباضی خواهید بود.

 

برای مطالعه بیشتر: بلوک بهتر است یا یونولیت

 

– دلایل ایجاد ترک در بلوک هبلکس:

 

  1. طرز کار ضعیف
  2. ضخامت بیشتر گچ
  3. بلافاصله بتون ریزی
  4. کیفیت پایین بلوک‌های هبلکس
  5. نسبت سیمان و آب خیلی بالا در مخلوط ملات
  6. لرزش مداوم یا ضربه مکرر چکش برای میخ زدن
  7. استفاده از شن و ماسه بسیار ریز برای ایجاد ملات
  8. استفاده از سیمان با درجه بالاتر برای ساخت ملات
  9. استفاده از ملات غنی سیمان (محتوای سیمان بالاتر از مقدار مشخص‌ شده در ترکیب اصلی)

 

برای مطالعه بیشتر: بلوک سقفی

 

ایجاد ترک در بلوک لیکا

– دلایل ایجاد ترک‌ در بلوک لیکا:

 

  1. یک عامل بسیار مهم در ایجاد ترک در بلوک لیکا، نشست کلی سازه است.
  2. اگر اجزای فلزی سازه را با توری مرغی نپوشانید، احتمال ترک وجود دارد که این مورد هم ربطی به نوع مصالح مورد استفاده ندارد.
  3. اگر در زمان اجرای گچ و خاک، دانه بندی درشت‌تر از حد استاندارد وجود داشته باشد،‌ به احتمال زیاد ترک به وجود خواهد آمد.
  4. اگر دهنه و ارتفاع مجاز در زمان اجرای دیوار چینی رعایت نشود، ترک ایجاد خواهد شد که البته ربطی به نوع مصالح استفاده شده ندارد.
  5. اگر مقاومت مصالح بلوک استاندارد باشد، بر اثر زلزله‌های با شدت کم و نشست کلی ساختمان ممکن است ترک در دیوارها در طبقات بالای ساختمان‌های بلند مرتبه ایجاد شود.
  6. اگر ضخامت گچ و خاک در دیوار زیاد باشد، ترک روی دیوار به وجود خواهد آمد. در صورتی که ضخامت گچ و خاک مناسب باشد، با توجه به تلورانس استاندارد بلوک‌های لیکا، احتمال بروز ترک روی دیوار به حداقل می‌رسد.
  7. ضریب جمع شدگی ناشی از خشک شدن جزو عوامل مهم و مؤثر بر ایجاد ترک در بلوک لیکا است. عدد ضریب جمع شدگی ناشی از خشک شدن بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایشات انجام شده در روند دریافت گواهینامه فنی محصول، کمتر از ۰.۰۶۵ است.
  8. اگر در دیوار ساخته شده از مصالح مختلفی مانند سفال و لیکا یا آجر و لیکا استفاده شده باشد، به دلیل عدم یکنواختی ضریب انبساط و انقباض مصالح ممکن است ترک روی دیوار ایجاد شود. اگر در دیوار از محصولات یک‌دست استفاده شده باشد، احتمال ایجاد ترک روی دیوار به حداقل می‌رسد. با توجه به تنوع بالای محصولات لیکا بهتر است از یک نوع محصول برای ساخت دیوار استفاده کنید تا ترکی روی دیوار ایجاد نشود.

 

علت ترک در انواع بلوک ساختمانی بامداد فوم

 

علت ترک بلوک سیمانی و بتنی

دلایل زیادی ممکن است باعث بروز ترک در بلوک سیمانی و بتنی شود. برخی از این ترک‌ها به دلیل مشکلات سازه‌ای و برخی هم به دلیل نحوه اجرا به وجود می‌آیند.

 

 

– مراحل ترک بلوک سیمانی و بتنی:

 

  1. بلافاصله پس از بتن ریزی که همچنان بتن به صورت خمیر و شل است (حالت خمیری).
  2. چهار ساعت تا دو روز پس از بتن ریزی که هنوز بتن به طور کامل سفت نشده است (گرفتن بتن).
  3. پس از یک هفته بتن سفت می شود.

 

 علت ترک در انواع بلوک بامداد فوم

 

– دلایل ایجاد ترک در بلوک‌های سیمانی و بتنی:

 

  1. نوسان شدید دما و عدم کنترل آن
  2. اجرای نامناسب و فشار و بار بیش از حد
  3. عدم رعایت نسبت آب به سیمان و مصالح سنگی
  4. کیفیت بد مصالح اولیه (سیمان و مصالح سنگی)

 

بدون شک، رعایت این موارد می‌تواند از ترک خوردن بلوک سیمانی و بتنی جلوگیری کند. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که نظارت بر اجرای صحیح به علاوه استفاده از مواد اولیه باکیفیت و مرغوب می‌تواند از ترک خوردن بلوک سیمانی و بتنی جلوگیری کند.

 

برای مطالعه بیشتر: شاسی تیرچه

 

علت ترک بلوک آجری

ایجاد ترک در بلوک آجری می‌تواند به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب یا صدمه‌های وارد شده به ساختمان باشد. این ترک‌ها در برخی موارد می‌توانند خطرناک باشند. ترک در دیوارهای آجری می‌تواند به شکل زیگزاگ از بین ملات‌ها به وجود بیاید. باید ترک‌ها را بررسی کنید که آیا می‌توانید خودتان آن‌ها را تعمیر کنید یا به یک فرد حرفه‌ای در این کار نیاز دارید. هدف اصلی تعمیر ترک بلوک آجری، اصلاح ظاهر دیوار و مقاومت دیوار است. در واقع، تعمیر دیوار ترک خورده می‌تواند احتمال آسیب به ساختمان را به حداقل برساند.

 

برای مطالعه بیشتر: انواع سقف های جدید ساختمانی

 

کدام بلوک برای ساختمان سازی بهتر است؟

تا به اینجای مقاله با علت ترک‌ در انواع بلوک ساختمانی آشنا شدیم. هرکدام از آن‌ها دلایل مخصوص به خود را دارند که البته احتمال بروز ترک در برخی از این بلوک‌ها نسبت به سایرین بیشتر است. در پاسخ به سؤال کدام بلوک برای ساختمان سازی بهتر است، باید بگوییم که در بلوک یونولیت تنها سطح گچ کاری ترک می‌خورد و خطرناک نیست و خیلی راحت می‌توان آن را تعمیر کرد. همچنین یونولیت سقفی ویژگی‌ها و مزایایی دارد که سایر انواع بلوک ساختمانی این مزایا را ندارند.

 

برای مطالعه بیشتر: تولید کننده یونولیت سقفی

 

– ویژگی ها و مزایای یونولیت سقفی:

 

  1. صرفه جویی در مصرف تیرچه به علت عرض مناسب بلوک‌ها
  2. سرعت و سهولت در اجرای سقف و عدم وجود پرت و ضایعات در حمل و نقل
  3. ۲۵٪ صرفه جویی در هزینه فونداسیون و اسکلت با در نظر گرفتن وزن کم بلوک‌ها
  4. به حداقل رسیدن خطرات ناشی از سقوط مصالح در زمان زلزله به علت سبک بودن این بلوک‌ها
  5. امکان جایگزینی ۱ عدد بلوک ۲.۵ kg پلی استایرن به جای ۱۰ عدد بلوک سفالی با وزن ۱۲۰kg
  6. عایق مناسب از نظر نفوذ رطوبت، گرما، سرما و صدا با توجه به نوع مواد پلی استایرن انبساطی و جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان تا ۷۰ درصد

 

 

– کاربردهای بلوک یونولیت:

 

  1. ‌‌کاربرد یونولیت در لایه میانی ساندویچ پانل‌ها
  2. ‌عایق کاری حرارتی و رطوبتی ساختمان‌
  3. ‌استفاده از بلوک یونولیت به عنوان عایق مناسب‌ در سردخانه‌ها
  4. گچ‌بری‌های پیش ساخته دکوراتیو بدون نیاز به رابیتس و میلگرد‌
  5. ‌‌کاربرد یونولیت در زیر پوشش سقف سوله‌ها و شیروانی‌ها به جای پشم شیشه‌
  6. استفاده از یونولیت در ساخت قطعات سبک پیش ساخته و صنعتی سازی ساختمان‌ها

 


علت ترک در انواع بلوک های ساختمانی

– مقایسه یونولیت با انواع بلوک‌ ساختمانی

بلوک‌های ساختمانی دیگر مانند هبلکس، بتنی و سایرموارد هم مزایای بی شماری دارند؛ اما دارای معایب زیادی هم هستند. با این وجود، یونولیت تنها یک ایراد دارد و آن هم سوختن یونولیت‌ها پس از ۲۰ دقیقه مقاومت در برابر آتش سوزی است. با این اوصاف، می‌توان گفت که بلوک یونولیتی در مقایسه با سایر انواع بلوک‌های ساختمانی، کیفیت و کاربرد بیشتری دارد. به همین دلیل، امروزه استفاده زیادی از یونولیت در صنعت ساختمان سازی می‌شود.

 

برای مطالعه بیشتر: یونولیت ساختمانی

 

خرید یونولیت

اگر قصد خرید یونولیت ساختمانی را دارید، می‌توانید به شرکت بامداد فوم اعتماد کنید. برند ما با سال‌ها تجربه در حوزه تولید و فروش یونولیت سقفی فعالیت می‌کند و محصولات خود را با قیمتی مناسب و تضمین کیفیت به شما ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه یونولیت‌ها در انواع و ابعاد مختلفی تولید می‌شوند، قیمت ثابتی ندارند و نمی‌توان گفت که قیمت آن‌ها چقدر است. به همین دلیل، برای استعلام قیمت یونولیت دیواری و یونولیت سقفی می‌توانید با کارشناسان فروش بامداد فوم در تماس باشید. برای ثبت سفارش و خرید یونولیت در شهرهای مختلف خوزستان کافیست با بامدادفوم با شماره های زیر تماس بگیرید.

یونولیت شوش، یونولیت اندیمشک، یونولیت دزفول، یونولیت شوشتر، یونولیت مسجد سلیمان، یونولیت لالی، یونولیت اندیکا، یونولیت ایذه، یونولیت باغ ملک، یونولیت قلعه تل، یونولیت رامهرمز، یونولیت ماهشهر، یونولیت بهبهان، یونولیت امیدیه، یونولیت ماهشهر، یونولیت سربندر، یونولیت آبادان، یونولیت خرمشهر، یونولیت شادگان، یونولیت سوسنگرد، یونولیت هویزه، یونولیت حمیدیه، یونولیت هندیجان، یونولیت گتوند، یونولیت باوی، یونولیت اهواز، یونولیت خوزستان

 

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم علت ترک در انواع بلوک های ساختمانی را مورد بررسی قرار دهیم و در آخر هم نتیجه گیری کردیم که کدام بلوک، بهتر است. از اینکه تا انتهای مقاله ما را همراهی کردید، از شما متشکریم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید مصالح مورد نیاز برای ساختمان خود را تهیه کنید.

 

برای مطالعه بیشتر: یونولیت دیواری

 

اخبار

استعلام قیمت یونولیتانواع بلوک ساختمانانواع بلوک ساختمانیانواع ترک‌ ساختمانیانواع ترک‌های ساختمانیانواع سقف های جدید ساختمانیبلوک بهتر است یا یونولیتبلوک سقفیبلوک سقفی یونولیتی کرومیتبلوک‌ لیکابلوک هبلکسبلوک یونولیتپلاستوفومپلی استایرنتفاوت انواع بلوک‌های ساختمانیتولید کننده ی یونولیت سقفیتولید کننده یونولیت سقفیتیرچهخرید بلوک یونولیتخرید یونولیتخرید یونولیت ساختمانیشاسی تیرچهعلت ترک بلوک آجریعلت ترک خوردن بلوک یونولیتعلت ترک در انواع بلوک ساختمانیعلت ترک در انواع بلوک های ساختمانیفروش یونولیت سقفیقیمت دیوار پیش ساخته یونولیتیقیمت یونولیتقیمت یونولیت دیواریقیمت یونولیت سقفیکاربردهای بلوک یونولیتویژگی ها و مزایای یونولیت سقفییونولیتیونولیت آبادانیونولیت امیدیهیونولیت اندیکایونولیت اندیمشکیونولیت اهوازیونولیت ایذهیونولیت باغ ملکیونولیت باوییونولیت بهبهانیونولیت حمیدیهیونولیت خرمشهریونولیت خوزستانیونولیت دزفولیونولیت دیوارییونولیت رامهرمزیونولیت ساختمانییونولیت سربندریونولیت سقفییونولیت سوسنگردیونولیت شادگانیونولیت شوشیونولیت شوشتریونولیت قلعه تلیونولیت گتوندیونولیت لالییونولیت ماهشهریونولیت مسجد سلیمانیونولیت هندیجانیونولیت هویزه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *